Akce Tričko + ponožky ZDARMA → Použi kód LADINAMTO

Historie značky FUSAKLE

8 September, 2019 

Něco se tu musí stát, na tom našem Slovensku. Chceme znovu přinést lidem radost. Teda hlavně odvahu ke změně myšlení.

2014
Chtělo by to něco malého, jednoduchého a šikovného bez rozdílu věku, práce, „postavení“. Slovensko mělo silný textilní průmysl, a když se spojí to dobré z minulosti s dobrým úmyslem a moderním ze současnosti, můžou z toho vzniknout Fusakle.

Fusakle proto, že prarodiče neřekli ponožkám jinak než „fusakle“. Vždy u nás byli šikovní lidé a vznikaly u nás světové věci. Bylo třeba je jen najít a přesvědčit vyzkoušet něco nového a jiného.

2015
Vytvořili jsme úplně první vzorky. Reakce od kamarádů: „Fakt si to nerozmyslíš?“ Moje odpověď: „Ne.“
Původní návrhy jsem zahodil do koše a začal úplně od začátku. Tvar, materiál, barvy, vzory. Po několika měsících úprav šířky, délky, složení a nových barevných kombinací vznikly první „Fusakle“. Reakce od kamarádů: „A tyto si můžeme vzít?” Moje odpověď: „Ne.”

2015 September
Fusakle uzřely veřejně poprvé světlo světa na „Dobrom trhu“ v Panenské a konečně začaly šířit radost. Reakce byly parádní. Každý se hned usmál. Starší začali vzpomínat na kvalitu z minulosti a mladí chválili barvy a vzory. Od té doby nás potkáváš na různých marketech, trzích, festivalech, náměstích a všude tam, kde lidi hledají něco nového, jiného a zajímavého.

2016
Naše první velká spolupráce a rozšíření „Fusakiel“ do celého Slovenska. Díky našim síťovým partnerům jsme mohli naplňovat náš prvotní záměr – šířit radost, pomáhat a hlavně se bavit. A jsme rádi, že tento záměr vyšel a že je tady stále hodně lidí s otevřeným srdcem.

2017
Spolu s vámi jsme začali tvořit jedinečnou kolekci lidových vzorů z různých koutů naší země. Zapojilo se víc než 2 0000 lidí a dostali jsme 220 nápadů. Od té doby se lidová kolekce rozrostla několikanásobně. A stále roste. V tomto roce jsme také premiérově vstoupili na český trh s prvními prodejními místy.

2018
Otevřeli jsme první showroom Fuseklí v Bratislavě a v Praze, kde je možné najít všechny naše ponožky, trička a tašky pohromadě. Navíc jsme nastartovali nové doplňkové zboží s rukopisem dalších šikovných Čecho-Slováků, abychom ti ukázali, že se nemáme za co stydět a čeho se bát.