Akce Tričko + ponožky ZDARMA → Použi kód LADINAMTO

Fusakle oslavují pět let, oslavte to spolu s námi!

17 September, 2020 

Ano, už je to pět let, co si na nohy navlékáme Fusakle. Nějak rychle to uběhlo, tak jsem se podíval na to, co se od našeho začátku událo.

Řekněme si to na pár číslech:

2015 je rok, kdy jsme se poprvé ukázali. Na bratislavském Dobrém trhu.
2 kluci si řekli, že vedle svých zaměstnáníc udělají ještě něco hezkého.
3 vedoucí mají Fusakle v současnosti
5 let tady s námi už za pár měsíců oslaví naše Lenka. Kromě silných nervů o nás i hezky mluví, protože k nám dotáhla další šikovné členy rodiny!
170 zaměstnanců mají Fusakle v době největšího vytížení.
14 prodejních míst máme na Slovensku.
2018 jsme vstoupili na český trh.
13 prodejních míst máme v Čechách.
1111 modelů ponožek jsme již vyrobili. Kolik zůstalo nepoužitých návrhů raději ani nepočítáme.
680 "customových" modelů jsme vyrobili pro mnoho firem podnikajících na Slovensku nebo v Čechách, jako dárek pro jejich klienty, zákazníky, partnery nebo zaměstnance.

Vykročit správnou nohou se nemusí podařit hned

Kolik let oslavujeme, opakujeme všude, ale historie značky se začala psát trochu dříve. A ne zrovna úspěšným způsobem! Přestože pletací stroje byly počátkem 90. let všude možně po Slovensku, postupně se vytrácely a zbývající výroby šli "na jistotu". Černé nebo bílé klasiky, pokud se chtěli odvázat, přidali jinou barvu. Já jsem neměl reálnou zkušenost s navrhováním ponožek, ani s technikou pletení, a tak byly první vyrobené modely dost nepříjemným překvapením. Od ostatních barevných a pěkných ponožek se lišily barvami, vzory i střihem. Tak jsme začali znovu, protože jsem věřil, že to má smysl. A zejména jsem chtěl ukázat, že i ponožky mohou měnit svět kolem nás.

Ponožky mohou také pomáhat

A tak se zrodila i kolekce Pomáhám. V ní jsou ponožky použity i jako nosič na zprostředkování nějakého poselství. Že máme lokální původ, spolupracujeme s třetím sektorem nebo upozorňujeme na různé důležité události, například na 100. výročí založení Československa či na 30 let od Sametové revoluce. Z každého prodaného páru odvedeme jednotlivým organizacím finanční příspěvek na podporu jejich aktivit. Takové spolupráce máme například s Ligou proti rakovině, organizacemi Úsmev ako dar, My sme les nebo se sbírkou Belasý motýl.

Jdeme svou cestou

Jak jsem napsal v úvodu, navazujeme na dlouholetou tradici textilní výroby v Československu, ale není můj a vlastně ani náš styl, jít v pohodlných vyšlapané chodníčcích. Chceme stále pokračovat. Proto neustále připravujeme nejen inovace v modelových řadách, designech, materiálech nebo technologiích, ale i v přístupu k zákazníkům. To, co však neměníme, jsou naše hodnoty. A budeme dělat vše pro to, aby to tak bylo i nadále.

Toto je také příležitost, abychom si pogratulovali všichni, protože bez vás, našich zákazníků bychom zde samozřejmě nebyli.

Děkujeme vám za vaši přízeň, jsme velmi rádi, že jste s námi!